×
×
Ražnjići s ljutom kobasicom i hrskavom palentom
Recepti

Ražnjići s ljutom kobasicom i hrskavom palentom

Za ljubitelje kobasica i pikantnih zalogaja predlažemo ove ražnjiće s ljutom kobasicom i kremastom palentom, a koji se umaču u blagi umak na bazi jogurta.

Još jedna ideja za male zalogaje kojima možete obogatiti novogodišnji stol, posebno za one koji vole ljuto u tanjuru.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
30 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Ljuta kobasica

    ZA UMAK:

Priprema:

  1. Pola šalice palente skuhajte u dvije šalice vode kojoj ste dodali sol i par kapi ulja. Kad je već skoro kuhana, dodajte maslac i sir ribanac i izlijte palentu u manji pravokutni kalup da dobijete sloj palente debeo otprilike 1,5 cm. Ostavite da se ohladi i stvrdne. Palentu možete skuhati i dan ranije.
  2. Kobasice napola skuhajte. Ocijedite ih i dobro posušite pa narežite na ploške.
  3. Palentu narežite na kockice. Na tavi ugrijte malo maslinova ulja pa pržite kockice palente da postanu zlatnožute. Nakon toga kratko popržite i ploške kobasica da dobiju boju.
  4. Na kockicu palente stavite malo zelene salate, plošku ljute kobasice i polovicu cherry rajčice pa sve učvrstite čačkalicom.
  5. Pomiješajte sastojke za umak u omjeru prema ukusu. Poslužite uz ražnjiće.