Ispeći pizzu bez pećnice? Priznajemo, bili smo jako skeptični. Ali, i to nam je pošlo za rukom. Dobili smo ukusnu pizzu ravno iz – tave!
Koristili smo tavu od lijevanog željeza koja ima svoj poklopac. Odlično zadržava i raspoređuje toplinu zbog čega je pizza hrskava i fina. Za tavu promjera 28 cm dovoljno vam je 250 g tijesta za pizzu.
Kupite li gotovo tijesto, priprema pizze je gotova za doslovno 15 minuta, a to nas je posebno oduševilo.
SASTOJCI
ZA TIJESTO:
ZA NADJEV:
Priprema:
- U oštro brašno dodajte šećer, sol i natrgani svježi kvasac. Rukama umijesite tijesto dodajući mlaku vodu. Po potrebi dodajte još malo brašna kako vam se tijesto ne bi lijepilo za ruke. Prekrijte ga krpom i ostavite da miruje sat vremena i da udvostruči volumen.
- Pobrašnite radnu površinu i razvaljajte tijesto na promjer tave u kojoj ćete peći pizzu. Zagrijte je i malo nauljite pa stavite tijesto.
- Pecite tijesto na jačoj vatri oko 3-4 minute pa ga okrenite. Smanjite vatru. Na tijesto rasporedite kečap i željene začine, šunku i sir. Poklopite tavu i pecite pizzu na umjereno jakoj vatri oko 5 minuta. Pizza je gotova kad se sir otopi. Izvadite je iz tave i poslužite dok je vruća.