Mekane lepinje dio su svake prave roštiljske priče, pogotovo kada su ćevapi ili pljeskavice u pitanju. Recepti i pristupi su razni, a mi smo se odlučili za ovaj najbrži.
Za pripremu, naime, ne trebaju vam ni suhi ni svježi kvasac niti vrijeme za dizanje. Uz pomoć jogurta i praška za pecivo, tijesto će biti spremno za nekoliko minuta, lepinje mekane, a korica hrskava i rumena.
Toliko se brzo i jednostavno pripremaju da ih možete zamijesiti doslovno svaki dan pa osim uz meso s roštilja, koristiti kao bazu za sendviče ili podlogu za neki zgodan finger-food.
SASTOJCI
Priprema:
- U zdjelu prosijte brašno kojem ste dodali prašak za pecivo i sol. Dodajte čvrsti jogurt i zamijesite mekše tijesto. Tijesto će biti i lagano ljepljivo.
- Prebacite tijesto na pobrašnjenu površinu. Još malo premijesite pa podijelite na dva dijela. Rukama ili valjkom razvucite dvije lepinje.
- Na lim stavite papir za pečenje pa na njega prebacite lepinje. Premažite ih jogurtom. Stavite peći na 200 °C oko 15 minuta, odnosno, dok ne porumene.
- Možete ih raditi i manjeg promjera, prema želji. Prerežite i napunite ćevapima ili poslužite uz pljeskavice. Ne zaboravite ajvar, kajmak, luk…