Znate li što je ‘prisiljeno’ zelje? Manje više ono što mu i samo ime kaže. Svježe zelje, odnosno kupus, kojega smo ‘prisilili’ da bude kiselo. Obično se to postiže dodavanjem rajčice ili octa. Ako volite prisiljeno zelje, svidjet će vam se i današnji recept, jer mu je na tragu, ali puno blaža, nekako dotjeranija, gotovo otmjena verzija. A ako ga ne volite, ovo je odlična prilika da se predomislite.
SASTOJCI
Priprema:
- Na maslinovom ulju ispržite kranjske kobasice tako da sa svih strana dobiju lijepu boju te ih zatim ostavite sa strane.
- Po potrebi dodajte još malo ulja, pa na njemu zažutite luk narezan na kockice. Dodajte sol i papar pa pržite dok luk ne omekša. Zatim dodajte protisnuti češnjak, smanjite vatru te dodajte koncentrat rajčice. Sve pržite kraće vrijeme kako bi se rajčica karamelizirala i oslobodila arome.
- Zatim dodajte kupus narezan na rezance, tjesteninu orzo, pileći temeljac, vodu i koru parmezana te po potrebi i ukusu dosolite. Nakon što juha zakuha, smanjite vatru i na laganoj vatri kuhajte desetak minuta, a zatim u posudu vratite kobasice i kuhajte idućih pet do sedam minuta. Servirajte posuto sitno sjeckanim peršinom i ribanim parmezanom.