Ako vam treba brzo rješenje za svakodnevni ručak, na dobrom ste mjestu. Svinjski kare ne morate koristiti samo u obliku odrezaka, možete ga narezati i na manje komade te umiješati u umak s gljivama, uz mali dodatak kiselog vrhnja.
Ako želite pripaziti što jedete, za prilog svakako odaberite integralnu rižu umjesto bijele, a ako vas i dalje brinu ugljikohidrati, rižu uvijek možete zamijeniti povrćem kuhanim na pari.
SASTOJCI
Priprema:
- Rižu skuhajte u slanoj vodi, odnosno, prema uputama na pakiranju, a za to vrijeme pripremite meso.
- Svinjske odreske narežite na kockice ili deblje trakice. U tavi zagrijte malo maslinova ulja pa dodajte svinjetinu i oko pet minuta miješajte na vatri, dok ne uhvati boju sa svih strana. Svinjetinu i sokove iz tave prebacite na tanjur.
- U tavu dodajte maslac pa kada se rastopi ubacite nasjeckani luk i gljive narezane na listiće. Pecite na laganoj vatri dok luk ne omekša, a gljive se lagano zapeku, oko pet minuta.
- Češnjak protisnite ili sitno nasjeckajte pa ga dodajte u tavu. Posolite, popaprite te dodajte dimljenu papriku. Vratite svinjetinu (i sokove od mesa) pa pecite sve u tavi još oko pet minuta.
- Na kraju umiješajte kiselo vrhnje i pustite da se zagrije (ali ne smije kuhati). Gotovo jelo pospite nasjeckanim svježim peršinom i poslužite uz kuhanu rižu.