×
×
Brza svinjetina u umaku s gljivama
Recepti

Brza svinjetina u umaku s gljivama

Svinjetina s malo masnoće i integralna riža – kombinacija za brzi ručak svaki dan koji ne ostavlja težak osjećaj nakon jela.

Ako vam treba brzo rješenje za svakodnevni ručak, na dobrom ste mjestu. Svinjski kare ne morate koristiti samo u obliku odrezaka, možete ga narezati i na manje komade te umiješati u umak s gljivama, uz mali dodatak kiselog vrhnja.

Ako želite pripaziti što jedete, za prilog svakako odaberite integralnu rižu umjesto bijele, a ako vas i dalje brinu ugljikohidrati, rižu uvijek možete zamijeniti povrćem kuhanim na pari.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
20 minuta
uteg
BROJ OSOBA
3
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Odrezak bez kosti

Priprema:

  1. Rižu skuhajte u slanoj vodi, odnosno, prema uputama na pakiranju, a za to vrijeme pripremite meso.
  2. Svinjske odreske narežite na kockice ili deblje trakice. U tavi zagrijte malo maslinova ulja pa dodajte svinjetinu i oko pet minuta miješajte na vatri, dok ne uhvati boju sa svih strana. Svinjetinu i sokove iz tave prebacite na tanjur.
  3. U tavu dodajte maslac pa kada se rastopi ubacite nasjeckani luk i gljive narezane na listiće. Pecite na laganoj vatri dok luk ne omekša, a gljive se lagano zapeku, oko pet minuta.
  4. Češnjak protisnite ili sitno nasjeckajte pa ga dodajte u tavu. Posolite, popaprite te dodajte dimljenu papriku. Vratite svinjetinu (i sokove od mesa) pa pecite sve u tavi još oko pet minuta.
  5. Na kraju umiješajte kiselo vrhnje i pustite da se zagrije (ali ne smije kuhati). Gotovo jelo pospite nasjeckanim svježim peršinom i poslužite uz kuhanu rižu.