×
×
Pašteta od svinjske jetre, gljiva i crnog vina
Mali zalogaji

Pašteta od svinjske jetre, gljiva i crnog vina

Ovu paštetu prepunu okusa poslužite na prepečenom kruhu s raznim ukiseljenim dodacima.

Kada pripremate druženje kod kuće, a ne želite se opteretiti s previše kuhanja, domaća pašteta od svinjske jetre je izvrsno rješenje. Složit ćete se, paštete iz kućne radinosti sasvim su neka druga razina od kupovnih.

U kombinaciji s gljivama, ova će pašteta zadiviti vaše goste, a poslužite je uz prepečeni kruh i dodatke koje volite. Svakako će pasati nešto ukiseljeno poput krastavaca, lučica ili cikle.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
30 minuta
uteg
BROJ OSOBA
10
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Svinjska jetra

    ZA POSLUŽIVANJE:

Priprema:

  1. Očistite svinjsku jetru i narežite je na manje komade. Očistite i šampinjone te ih narežite na četvrtine. Luk sitno nasjeckajte.
  2. U većoj tavi rastopite 50 g maslaca pa dodajte luk. Pirjajte dok ne postane staklast pa dodajte gljive. Pirjajte još nekoliko minuta.
  3. Potom ubacite nagnječene režnjeve češnjaka, a zatim i jetricu. Na jačoj vatri pržite i miješajte oko 3 minute.
  4. Ulijte vino, dodajte listić lovora i sušeni timijan pa pustite da prokuha. Smanjite vatru i kuhajte 10-ak minuta, vino će se reducirati.
  5. Pustite da se sve ohladi pa premjestite u sjeckalicu ili multipraktik. Dodajte i preostalih 50 g maslaca te izmiksajte u paštetu. Posolite i popaprite prema osobnom ukusu.
  6. Kruh ili baguette narežite na kriške i prepržite na tavi. Namažite svaku krišku i poslužite s dodacima prema želji. Kiseli okusi će odlično pasati uz paštetu.