Bolonjez s rižom! Smijem li to reći? Ili je možda sigurnije nazvati ga složenac s mljevenim mesom i rižom ili pak dekonstrukcija punjene paprike? Kako god, ovaj složenac je ukusan i priprema se u jednoj posudi. Što je dodatan plus.
SASTOJCI
Priprema:
- Očistite luk, češnjak, mrkvu i papriku. Luk i češnjak sitno nasjeckajte, a mrkvu i papriku naribajte. U lonac dodajte ulje te dinstajte luk i češnjak na srednje jakoj temperaturi desetak minuta. Zatim, dodajte mrkvu i papriku te sve zajedno dinstajte još dvadesetak minuta. Nakon toga, sve posolite i popaprite pa dodajte koncentrat od rajčice i rižu. Miješajte na vatri dvije do tri minute dok riža ne postane prozirna, a zatim, pojačajte vatru i dodajte crveno vino. Pustite da vino zakipi kako bi alkohol ispario.
- Nakon što se vino reducira, dodajte mljeveno meso. Smanjite temperaturu i dodajte nasjeckanu rajčicu, Worcestershire umak i temeljac, a zatim pustite da se sve lagano kuha četrdesetak minuta miješajući cijelo vrijeme dok se rižoto zgušnjava.
- Nakon što je riža skoro pa skuhana, pospite naribani sir u ravnomjernom sloju preko riže. Premjestite u pećnicu i pecite deset do petnaest minuta na 220 °C dok se sir ne otopi i ne poprimi zlatnu boju.